skydive tønsberg fallskjermklubb fallskjermkurs
 

vanlige spørsmål

 

+ Hvor lang tid i forvegen bør jeg melde meg på?

De første kursene er som regel de som fylles opp først. Her må du være tidlig ute. Men både for egen og for vår del, meld deg på så fort du har funnet et kurs med datoer som passer deg! Du kan sjekke hvor mange ledige plasser vi har på de ulike kursene her

+ Jeg har ikke fått kvittering for bookingen min!

Har du oppgitt riktig epost har vi sendt deg kvittering. Finner du den ikke ligger det høyst sannsynlig i spamfilteret ditt.

+ Jeg har ikke fått kvittering for betalingen min!

Vi sender vanligvis ikke kvittering på at du har betalt. Det ser du jo selv i nettbanken din. Og maser vi ikke på deg om betaling er det et tegn på at betaling er registrert

+ Jeg veier over 100 kg, kan jeg gå kurs?

Maksvekt er 100 kg. Utstyret vårt er ikke godkjent for tyngre hoppere. Er vi i tvil må du på vekta før vi hopper med deg!

+ Hva står AFF for?

Aksellerert Fritt Fall, forkortelse for en spesielt utviklet kurstype der du hopper fra full høyde allerede første hopp sammen med instruktør(er).

+ Hvordan melder jeg meg på?

Enkelt - her!

+ Hvor farlig er fallskjermhopping?

Det er alltid en risiko med fallskjermhopping. Men gjør du som du blir fortalt og instruert, er du trygg.

Likevel, det er ikke alltid like lett å beregne landing, og fra tid til annen skader folk seg når de lander, både elever og erfarne hoppere. Det kan være alt fra lette forstuinger til brudd, men dette hører med til sjeldenhetene!

Vi har dessverre også dødsulykker i sporten vår. De siste ti årene, på rundt en halv million hopp, har vi hatt 6 fatale ulykker i Norge. Ingen av dem skyldes utstyr eller feil på utstyret.

Virker ikke hovedskjermen din som den skal, kvitter du deg med den og trekker reserveskjermen. Den er spesialpakket og virker allitd. Du har også en nødåpner, som åpner reserveskjermen din i enn viss høyde, hvis du ikke har utløst hovedskjerm eller reserveskjerm selv.

+ Hva trenger jeg ha med på kurs?

Du trenger

  • Treningsklær
  • Joggesko
  • Varmt tøy
  • Gjerne noe å notere på
  • Godt humør

+ Hva hvis jeg ikke tør hoppe?

Hvis du allerede er i flyet blir du med flyet ned igjen. Du må allikevel betale for instruktørene og din egen slot (plass i flyet)